About

Pages

Dec 15, 2010

Temasik: Day 2

Yaa..susulan dari entry terdahulu, 11 Dec 2010 merupakan tujuan asal gua berada di Singapore. Destinasi kami kali ini sudah semsetinya berlegar di sekitar Orchard Road. Hui..tempat ni tempat paling hype/urban metropolitan gua cakap luuu...!


Menggedik

Siap-siap nak gerak!


Yaa..kami jakun sket kt MRT S'pre nih. haha!



Nampak taff en?


Dah dah..tren da sampai!

Menuju ke Orchard Road, dekat je dari hostel kami. Hanya beberapa stesyen, just kene tukar tren skali je. Then keluar terus dekat hujung Orchard Road tu. Yang best nye Orchard Rd ni kiri kanan shopping complex! Mmg complex la terus perasaan dan pemikiran kaki shopping kalo lalu sini..hahah! Rambang mata jawabnya.
Oleh sebab aku datang S'pore bukan tujuan nak bershopping, maka layan frust je la tengak barang2 murah. Babik!!

Sebelum jalan, makan dulu derr! Ayam Penyet Ria!


 Bayor dulu baru buleh makan.


 Main henpon gua sampai kene barred!


Serious sedap. Shit..lapa plak bile gua sendirik tgk pic nih..

Alhamdulillah, kenyang.

Kat Singapore ni..makanan MAHAL. Gua da bgtau kn? Haa..gua banyak barai wallet sebab makan. Tapi kalo barang lain, memang murah. Gua peminat kasut, lu bayangkan la kasut Reebok Pump kat Malaysia cecah 3rat - 4rat siol. Kat sana aku jumpa $170 jek! Tu blom tolak diskaun 50%!! Arghh.xde sen je nak sambar! Lu org convert la sndirik. Dalam 2rat sumthing je duet M'sia. URGHHHH!!!

 Bukan je kasut, perfume pon murah! Ni x sampai seratus pon duet M'sia.


Gua bergambar nakal dia pon nak jugak. Haha.

Orchard Rd ni panjang. Gua nak citer pon jenuh ape ade kat kiri kanan. Tapi gua jamin la sapa2 kaki shopping tu memang runtuh iman la lalu sini. Haha. Actually gua ada show petang tu berdekatan Orchard Rd. So xleh nak round bersungguh2 kat situ. Kene save tenaga gua nak perform! haha.

 Sini tempat informasi untuk tourist la lebih kurang


 Sian kami. Jalan berdua, pakai Self Timer je lah.



Gua ingat kat Pandan Indah je ade Paragon, sini pon ada!

Macam kat obersi yang betol-betol obersi. Kahkahkah!

Berjalan sampai hujung Orchard Rd tu, maka sampai la gua ke destinasi yakni Scape Lab. Area ni memang urban abis. Tapi gua xdapat nak snap banyak sebab battery da low. Plus gua simpan battery kamera sebab nak record video. So xdapat nak tunjuk keurbanan area Scape ni. Situ setiap penjuru ada live band. Best sial.

Ini lah show yang melibatkan kumpulan kugiran gua. *malu2


Sejuk bodoo..

Orite guys, ready for the show!



 

For more videos kindly visit SOBERABSORBER

Second day pon penat jugak macam 1st day. Paling penat sbb aku terkinja2 tu lah. So balik bekerjaran ke MRT yg terdekat. Balik umh mandi, and terus flat. Bahahah! End of Day 2!

*p/s : Maybe aku akan review sket pasal gig ni. MAYBE la. Kalo ade masa. hehehe.

10 comments:

"KING" said...

orchard road tu memang osem...sakit kaki aku masuk satu persatu complex kat situ dulu..hahahhaha...lupa aku nak pesan perfume kat ko...demmm!!!

renyrino said...

ko tak pi layan USS ker?

*baju gf ko cam aku bagi present bday kat bf aku tu.kahkahkah

ANXP said...

kamil - hah tu lah. aku pon x larat nak layan semua sopping komplex tu. sbb kaki aku pon da mengalami komplekasi serius. hahaha.

reni - USS tu menatang apa? aku lembab sikit dowh. hahahaha!
owh baju tu gf aku beli sndrik. aku hadiahkan dia kamera tu jek. wakkaak.

ckindollah said...

ko dh wt aku rse nk p jalan2 sane lagiii... hukhuk..
xpuas duk sane sehari...
aku p sane pon banyak habes duet kt makan... =p

hahaahahhaha~

kc qasedah said...

wuwuwuwu ini yg buat aku nak g jenjalan s'pore nehhhh!

ANXP said...

hahah! mahal ooooiiiiiii s'pore. aku kopak dah sbb makannnn!!

renyrino said...

USS - Universal Studio Singapore. tak pergi keee?best kot ctu.

ANXP said...

oooo. x perrgiii! x sempat.

zawani said...

part paling taleh blah, "aku ingat kat pandan indah je ada paragon" hahahaah kelakar do!

ANXP said...

haha! femes dowh Paragon.