About

Pages

May 25, 2011

May 15, 2011

A Big Fuck Straight To Your Face

Ni mmg entri bengkek. Yes, b4 this pon aku ade sembang psl benda2 dlm scene muzik tempatan skrg ni. Betapa disappointed nye aku dan rasa mcm da xnk amek tau da dgn benda ni.
Tapi, smlm aku melepak dgn rerakan aku setelah berminggu2 x melepak ngan diorg, keluar la cerita² xbest yg buat aku pk "macam ni punya perangai pon ada ke?"
Aku x faham la dgn mamat² dengki 24 jam nih. Korang xde keje lain ke sial? Masa xde sapa nk kenal band kau dan kengkawan kau, masa komuniti kau tu x reti nk bergaul ngan masyarakat lain, sape yg menyatukan semua² ni? Sikit pon x ingt. Kau pelekeh org lain, kau kutuk sana sini. Kau dengan geng kau je. Kau ingt kalo mcm tu ko beri sumbangan pada scene la? Butoh la. Setakat sekelompok tu je ape la sgt ko boleh buat.
Org yg perjuangkan unity ko kutuk. Lepas ko kutuk ko buang dia sampai dia merajuk bwk diri. At least org yg kau kutuk tu niat dia baik. Nak satu kan scene. Kau, tau berpuak² je. Jauh mana la sgt puak kau bleh pegi?
"Unite" "freedom of speech" "pride" tu semua kosong! Sembang je lebih. Backstabber! Fuck off la. "Metal" la, "Hardcore" "Crabcore" "apekejadahcore" yg bkn dr komuniti ko semua ko nk condemn.
Rambut panjang tutup mata sblh ko pggl "emo", rambut botak ko pggl "skinhead" la "hc" la, rambut blah tengah ko pggl "jiwang/rempit". Wey kepala dongga apak kau. Kau ingt manusia ni susu kotak ke ko nk label²? Biar la org nk buat rambut mcm mana pon asal diorg selesa sudah! Xde kene mngene pon dengan muzik. Bangang! Xkn bapak aku sisir rambut blah tepi dia emo plak. Senang² je kau nk judge org kan?
X pernah la aku nk kutuk jenis muzik yg kau main. Suke hati kau. Tp jangan la nk salah kan band lain yg main muzik budak² skrg suka. Dah bdk² membesar dgn genre yg mcm tu. Yg kau x puas ati xde org nk support band kau pehal? Kalo da tau band kau tu payah org nak layan, perangai kau tu kena la jaga. Bukan salah diorg kalo diorg xnk layan lagu² band kau. Kau xbleh paksa org suka benda yg kau suka. Dan lagu kau bkn bdk zaman skrg nak layan, pasrah je la. Xyah la nk kutuk org. Perangai kau tu kasi elok la sket. Attitude kau tu. Jgn la kerek. Cerita buruk psl band org. Boikot, pulau band org sbb band kau x laku. Elok sgt la perangai? At least kalo perangai kau elok, ade org respek lg.
Main muzik biar lah ikhlas. Ko main muzik sbb ko minat ke sbb ko nk fame? Sbb ko nk menunjuk-nunjuk? Kalo setakat nk blagak, pstu nk ngorat awek "hi, abg ada band, band abg rock!" Haa ni aku ckp motherfucker pnye org. Baik ko mampus dr ko main muzik.
Organizer pon satu. Ko buat gig, ko pggl band² kengkawan je main. Haa elok la. Elok sgt la mcm tu. Mmg x menyumbang apa² kt scene. Tujuan kau sekadar ko nk menunjuk². Ko suka band² kengkawan ko kipas ko. Padahal ko sbnrnye loser. Ko pancing diorg main show korang je. Lpas tu kau kaut untung sorang. Bdk² abis kene cekik ngan kau byr tix mahal² sekadar nk tgk band² yg sama main tiap² minggu. Haa kau pon bleh pegi jahanam dengan mamat yg perangai mcm aku ckp kt ats tu. Merosakkan scene, mencekik bdk² yg dtg gig yg kebanyakkan nye melayu. Melayu cekik Melayu. Elok sgt..
Nak ckp aku suci sgt? X...aku pon kaki fuck org gak. Sbb ape? Sbb aku ade perasan beberapa org yg perangai mcm sial. Band da bagus, lagu sedap. Aku respek la sbb boleh buat lgu lain dari lain. Yg susah nk jmpe dlm scene. TAPI, attitude fail! Kau xleh bongkak lg ke?
Aku faham kalau d kalangan kawan rapat, bahan membahan tu xde hal. Sbb korang da rapat. So x amek ati. Bahan bahan pon still tau limit.
Mcm mana yg da over limit? X cukup kawan sndri ko bahan lebih², kau bahan org lain yg kau x kenal. Mentang² kau hensem, kau kutuk org muka kurang hensem. Kau ingt kau bagus? Kau main la band yg paling terbaik dalam dunia ni pon kalo attitude kau barai, tambah plak kau kutuk kawan baik aku, mmg sampai bile² la aku fuck band kau tu.
Aku x faham la dengan korang² semua ni. Apebenda yg korang nak sial? Scene kecik je kot. Xbleh support antara satu sama lain? Give and take la. Ni ada yg da tua bangka, duk sebok bergadoh psl scene lg. Pasal puak². Nampak je da byk band² bagus skrg. Tp mentaliti bdk² dlm scene skrg mintak maaf aku ckp, macam kimak. Kemajuan yg nampak sikit sgt. Kau bawak berapa byk band luar pon masuk Malaysia ni, selagi kau xtahu nak respect org, xtahu nak bersatu padu, buang masa dan buang duet je la. Kalo mentaliti bdk² scene skrg msih macam ni, August Burns Red main live kt laman rumah kau pon x membawa apa² makna kt scene independent Malaysia ni.
Sedih!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

May 6, 2011

AMAGGNES

May ini dengan rasminya saya, ketandusan koneksi jalur lebar yang pantas. Rakan serumah saya Fitri "Buyoq" Ghani telah pon berpindah keluar sebab beliau akan mendirikan masjid hujung May ini. Kongratulasi!

Maka tiadalah koneksi jalur lebar terpantas yg ada dirumah saya yakni "Encik Unifi". Encik Unifi telah di bawa pergi ke rumah baru Fitri "Buyoq" Ghani. Maka, saya cuba merejister akaun baru untuk rumah saya namun prosesnya adalah amat "cepat sekali mengalahkan kelajuan cahaya!"

Sementara menunggu proses yg amat "cepat sekali mengalahkan kelajuan cahaya!" itu, saya hanya menggunakan perkhidmatan modem kompeni yg saya gunakan sebaiknya. Namun, koneksi jalur lebar tanpa wayar di rumah saya adalah amat senggama sekali. Saya yang telah biasa dengan kelajuan super sebelum ini adalah tidak biasa dengan kelembapan tahap siput sedut mengandung mengesot ini. Tambahan pula rumah saya berada di luar kawasan jajahan syarikat penyeplai rangkaian jalur lebar tanpa wayar ini.

Oleh itu, saya telah menerima semua ini sebagai satu hikmah, dan juga memandang kesulitan yg ciput ini dari sudut pandangan yang positif. Dengan ketiadaan internet, saya jarang menghabiskan masa dengan membrausing brausing  laman sesawang tanpa faedah.

Saya mula berkebun, menanam sayur sayuran di balkoni rumah. Mengerjakan tanah kosong di bahagian belakang rumah. Membela ayam, itik, angsa, puyuh, platipus, lembu, donki, kuda padi untuk mengisi masa lapang. Di malam hari pula saya membuat kerja-kerja kebajikan seperti menjaga keselamatan ahli rukun tetangga. Membuat rondaan di kawasan sekitar utk mencegah jenayah terancang di kawasan setempat.


OK TIPU.

Sesawang


Hai. Gile malassssss nak update. Ada idea..tp nak bukak internet, sign in blogspot, click "new post" = malas.
Pemalas btol aku. Hahaha! Walaupon aku ada kemudahan utk menge"pos" entry melalui henpon. ekekeke.

Ok tu je. :)