About

Pages

Jan 21, 2011

WAV


New project coming soon.

Quarter of a Centuries?


It's Friday and i'm officially 25 years old MAN! Happy brithday to myself. Hehe.
Alhamdulillah aku masih bernyawa. Thanks to all my friends and family yg wish.
Another year older and still breathing..yeah i'm grateful.

So looking back to my past, 25 years is quite a long time dude. What have i achieve in those years? What did i learn? What did i gain? Well i can say that i really live my life. I did almost everything that i love. I choose my own path. Thanks to everyone around me that willing to understand myself.

And what i've until today, is nothing without u guys who have been through thick and thin to make me feel better for myself. THANK YOU SO MUCH!

So ape yg aku buat hari ni? Xde ape pon. Just take a day off from work. Lepak umah. Xde party2 ape semua xde. Haha.

"Bapak bosan birthday lu xde celebration.."

It's okay dude. actually dalam kehidupan aku pon bleh bilang sebelah tangan je pon birthday2 celebration ni.
Parent aku pon x menggalakkan sambutan birthday. Birthday aku yg diorg sambut hanyalah masa aku umur  setahun. Lepas tu xde dah diorg sambut. I'm totally cool with dat. That's why la kot mana2 celebration (Merdeka, New Year etc) aku malas nk participate. haha. Lagipon mmg x suka semak2 ramai org. Gig je satu2 tempat yg aku suka ramai org. haha.

Sempena hari kejadian aku hari ni, semoga kehidupan aku lebih baik di masa akan datang, semoga aku menjadi lebih kuat mental dan fizikal dan semoga diri ini menjadi lebih baik dari yg sebelum2nya. Amin!

*p/s: 1 Jamadil Akhir 1406 adalah tarikh lahir aku dlm kalendar Hijrah.

Jan 1, 2011

MARCO!

 MARCO 2011

1. Makin gemuk
2. Makanan dah upgrade. Dari Whiskas ke Blackwood.
3. Dia da bosan dengan Whiskas.
4. Makin kuat tido.
5. Kalau makanan dalam bekas habis, protes dengan menterbalikkan bekas.
5. Taik da besar-besar.
6. Suka tido kat celah kangkang aku yg berselimut.
7. Nampak kool, tapi sebenarnye penakut.
8. Dah hampir setahun hidup di Wangsa Maju.
9. Telur dia pon da besar.
10. Tido, tido dan tido.

2011

NEW YEW KEW?
Ekekekekek!
Aku tgk ramai yg post entry pasal New Year. So aku pon mcm gedik2 nak post jugak la. Kehkehkeh!
Honestly, aku x penah sambut benda2 cmni. Means, aku xde la beria ape. Pernah la just kuar lepak. Tu pon masa skolah2 dlu. Boleh bilang la. Sebabnye, aku x suka pergi tempat sesak2 ngan orang nih. Malam Merdeka pon aku x suka keluar. Aku malas ramai2 org. Sedangkan pasar tani, pasar malam pon aku jarang nk pergi. Kecuali la kalo ade benda2 penting aku nak cari. Kalo saje2 memang x la. Tapi yg pelik nye, gig aku bleh lak. Hahaha. Gig tu lain sket la perasaan dia. haha. But know pon jarang da g gig ni. Bz kerja.

Bile tahun baru je, ramai la org sebok cakap pasal azam. Aku xpnh buat azam2 ni. Pada aku xyah tunggu tahun baru pon bleh berazam. Ikut pada diri sendiri la nak target bile nak buat..kn?

"Eh sambut tahun baru ni haram."

Banyak lagi benda haram yg orang lain buat. Citer skrg aku just storu benda yg umum dan benda yg semua org paham, ok?

Dan aku ingat tarikh aku lahir dalam bulan Islam ialah 1 Jamadil Akhir 1408. Aku calculate sndri. Kool en?
Tapi da lama da aku kire. Aku pon da x ingt cmne aku kire. ahha. Yang pasti aku pakai kalender yg ade gambar kuda race every weekend tu. haha.

2010
Merupakan tahun yang memberangsangkan buat aku. Everything runs well during 2010. I'm very satisfied with it. Alhamdulillah. Biarpun ade beberapa part yang cacat cela, namun overall bagi aku 2010 lebih bagus dari 2009.
Dari hal kerja sampai la hal band dan kehidupan aku, semua ok. Aku bersyukur sangat2.

So untuk tahun 2011, aku harapkan sesuatu yang lebih baik. Aku xde pasang azam, aku hanya ada target dan wishlist. So xde la membebankan diri sendiri bile x tercapai kn? Azam tu mcm berat sgt bunyi nye.
Walaupon tahun baru ni sebenarnya macam sama je dengan hari-hari biase, tapi at least biar la ianya jadi satu titik utk kite set sesuatu yg bleh improve diri kite utk masa akan datang. Manusia ni memang sifatnye berubah. Perubahan tu biarlah daripada yang x baik, kepada yang baik. Daripada yg baik, menjadi lebih baik.
Perubahan ni sebenarnye elok dilakukan pada Awal Muharram. Mengikut tahun Islam. Lebih afdal. Haha. Tapi aku tau la..kebanyakkan nye hanya anggap Awal Muharram tu sekadar cuti umum je..kan? Hehe.

Aku teringat dulu ade satu band ni buat lagu sempena Era Millennium. Layan vid bawah ni. Haha!

 

GT Boyz!

*Aku x jumpe vidclip ori dia. Damn!