About

Pages

Nov 27, 2009

Aku Dan Muzik (Part 2)

Well, well, well..
Shabbas inspector sahabb!!

haha.

nak d pendek kan cite, lepas aku msuk skolah menengah, yakni sekolah menengah Anderson Ipoh (UPSR aku 5A, so aku masuk hostel), aku jumpe la sahabat2 yg sekepala ngan aku.
ade interest yg sama; muzik. dan kitorang pon slalu la busking bersama mse kt hostel tu. 1st show aku mse aku form 3. aku men gitar ngan 2 org lg member aku perform utk jamuan akhir tahun hostel aku. mase tu aku bwk lagu OAG - Horrible Adoreable ngan lgu Greenday - Time Of Your Life.

lpas ktorg pn slalu la jamming sesame dan kitorang sepakat nk buat seketul band.
mse tu influence2 ktorg bersepah. dari nirvana, butterfingers sampai la ke weezer, the cure serta nofx dan blink 182. memang poser abis la.
then berinfluence kan band2 camtu, kitorang blend dan cube wat lagu berdasarkan band2 yg kitorang dgr.

Mase kitorang form 4, kitorang berjaya buat band dan dpt main gig kt ipoh. mase tu dekat dewan YMCA, School Tone name gig tu. sbb yg buat nye pon senior kitorang, Sham namenye. byk la band2 baru main time tu. band aku time tu bwk konsep powerpop/punk. sbb time tu mcm giler weezer. mse tu line up, aku vox/2nd guitar, peche - vox/1st guitar, mat - bass, nine - drums. sepatutnye bassist kitorg firuz. tp time tu dia x dpt main sbb dia da masuk MRSM taiping. x payah tnye la..kitorang main BARAI!!!

Zaman2 ni jugak aku ngan peche sebuk wat newsletter. Moron Sister name newsletter tu.
mase ni da lebih2 punk rock da. compilation punk-o-rama ngan fatwreck chords mmg hari2 aku dgr. tom delonge jd idola la time tu. lpas wat newsletter dlm 3-4 rilis, ingat nk rilis zine..tp x kesampaian..sbb semua artikel2 yg kitorang kumpul da kene bakar oleh bapak peche. BLACK METAL katenye. lawak la pakcik. haha. so kitorang stop la. xleh nk watpe.

(to be continued)

Nov 17, 2009

Aku Dan Muzik (Part 1)

Yaw, this time, aku nk cite sket pasal aku..dan muzik.
sbb..dlm life aku sekian lama ini..muzik adalah suatu aset atau medium penting bg aku.
dan juga merupakan sebab yg kukuh kenapa aku adalah aku. cewah. ayat cm sial. haha.
tp tu la kenyataan nye. aku suka sangat bermain muzik. walaupun aku bukan la datang dari family yg ade background muzik. hanya abang aku yg sulung je tahu main gitar (dan hisap rokok). yang lain2 x hisap rokok dan xde la minat muzik sgt. sampai aku, aku blaja main gitar tp x hisap rokok lah. haha. bapak aku tegur..bile aku terkantoi bermain gitar di bawah pokok ketika dia baru pulang dari solat asar di masjid. teguran nye berbunye begini;

Scene meja makan.
Abah: "Kite ni, kalo nak buat ape2, mintak ape2..tuhan (Allah) boleh bagi.
tak kisah la nk merompak ke, nk merasuah ke atau nak main gitar
ke..tp jgn sampai lalai"
Anep: "Anep suke suke je bah..xde ar sampai lalai.."


ye je aku x lalai. hahha. tgk la pe jadi kt aku skrg ni.
tp tu la..xtau aku nk ckp cmne. kalo dia tau aku terkinja kinja atas stage skrg ni..mampus! haha!
tp yg aku respek, still paham anak muda darah muda cm aku ni..and dia x mengongkong aku. but jauh d sudut ati aku, ingin sgt nk jd anak yg sepertia dia harapkan..
hopefully one day k abah. u kno i love u dad.

(to be continued..)

Nov 16, 2009

Please Be Your "fucking" Self.

zaman skrg zaman IT. ke mane2 pon org da ckp psl internet.
dr zaman ol skool MiRC..smpai la skrg ade myspace, facebook and twitter.
semuanya menghubungkan manusia d seluruh dunia. xpayah cite pon aku rase korang bleh sebut buruk baik nye bende2 ni semua. as for example, myspace..mmg bagus sbnrnye..
sape2 yg minat main muzik, ade band..kalo xde myspace, mmg susah la nk naek skrg ni.
sbb dr myspace la senang org nk dgr stuff sesuatu band umum nya.
tp, yg x best nye..byk plak bdk2 skolah yg gigi susu pon x abis tumbuh lg da sebok maen myspace. pastu suke2 je add semua org. friends sampai 300 ribu..mcm la ko kenal semua dlm tu. buat semak je. pastu plak kalo da kne spam, virus..x reti nk repair blk myspace diorg. benda2 ni berlaku gak kt laman web yg sejenis..so korg alert la benda2 ni.
kaji baik buruk nye. x slh nk main myspace, facebook..just pastikan korang x semak dgn benda2 yg x perlu.

lagi satu, fake identiti. ni mmg aku paling pantang lah.
mcm siallllllll! amek gambar org len. copy profile org len. mengaku dir sendiri.
orang macam ni nk sangat aku pegi depan2 dahi dia and say "FUCK YOU!".
buruk sgt ke ko sampai nk pakai muka org len...?
aku ckp bkn ape..aku da byk kali kene gak la.
satu cite, dlu..sorg minah ni..pasal bengang ngan ex bf dia, bleh plak dia pakai pic minah saleh mane ntah, mengaku tu mmg dia. abis semua member2 aku d tipu nya.
last2 kantoi. kalo cun xpe. ni gemok huduh menyusahkan org. sekali lempang, bangang setahun.
then pasal setengah2 bdk, yg admire someone sgt2.
ni bkn kes aku nk bangga dri ke ape k. plz notice that.
terjadi pada kawan aku tom..dan aku pon dijebakkan nye skali.
dia pakai gambar tom and mengaku tu memang dia. dah tu, add band hujan plak tu.
g komen2 ngan hujan. da la muke tom tu mmg sipi2 noh. tp member aku tom ni lagi hensem la..serius x tipu. bengang gile. then check kt dlm album gambar dia d myspace, ade jugak selit muka aku. pantekkkkk!
bodoh sial. sampai bila ko nk jd org lain..? aku tau, maybe masih ade d luar sane yg suka pakai gambar aku mengorat awek. macam pukimak bunyi nye.
kalo xde, bagus la. kalo ade, mmg sampai bile2 la korang x berjaya nk mengurat awek.
Fuck You again!
kadang2, kawan2 sendiri pon ade yg macam ni. kita yg main band, dia plak sebok mengaku perform sana sini. nak marah ni bukan sebab ape..pikir la sikit ape perasaan org yg dipergunakan. kot2 korang wat taik ke ape ke, kitorang gak yg kene.
nk admire ke ape x kesah la. tp jgn la sampai nk jd kitorang. kite semua same. manusia biasa..xde yg lebih, xde yg kurang. so just be yourself. berkawan la dgn ikhlas. bile hati kite ikhlas, semua org suka berkawan ngan kite. think about it.

Nov 15, 2009

Sunday Sundae.

Howdy partner!
yeah..ape aktiviti aku arini..? xde pape kot.
sok da keje. argh..i hate sunday.

emm..smlm da g dating ngan gf aku.
tgk movie. tp tgk cite jiwang la. time traveller's wife.
menarik citenye. mmg sesuai la utk yg couple2 ni.
x jiwang meleleh sgt. tp still ade part yg sedih.
aku suke tajuk cite ni. xtau apsl. tp rase style la. haha.

kalo ikut kt jiwa jantan aku nk tgk 2012 or Ninja: Assassin.
tp x adil la kn. bkn ko sorg je nk tgk. lgpon 2012 sold out.
tggu je la bdk2 umh aku tu ade DVD ke. xpn lepak stephen chow (kedai makan yg slalu aku lepak), mne tau kt situ da tayang yg pirate punye. haha.

support originial..??
spe nk beli ori dowh. mahal. yg wat cd ori tu blakang2 jual pirate gak.
org mesti bli pirate punye. skrg ni pirate punye kualiti pon bleh tahan.
nk lg sedap, download terus. mmg amek mase, tp best la..bleh copy and simpan kt byk tempat. x calar. haha. mcm2 la skrg..kesian gak yg mengeluarkan dana nak wat movie, nak wat album. abis kene pirate. what to do..org len pn nk hidup. org len pon nk senang. sape nk susah. produser filem nk kaya, wat la cite best2 bajet juta2..last2 org wat dvd pirate gak yg kaya. haha. org yg beli dvd mesti lah nk beli yg murah kan..byk lg benda lain yg kte bleh spent ngan duet tu kan. haha.
mampos la..tu point of view aku je. so up to u guys la nk pk cmne kn.
aku juz tgk yg download or pinjam je sape2 yg beli.

pjg gak aku mengarut. ingt nk tulis sket je. haha.
awek aku da bising suh mandi.
ok bye!



Bile la badan aku nak jadi cm dia..haha.

Nov 14, 2009

November Is Awesome!

One more post for today.
ni nak cite ni..haha.
aku suka gila babi skrg..sbb ape..??
I GOT A NEW JOB AND IT'S FREAKIN' AWESOME!
first of all, thanx to my buddy Joe Parejazz and my beautiful fuckin' sexy girlfreind yg membantu aku mencari pekerjaan yg lebih bagus.
so here i am now, at P1 W1MAX. syarikat broadband terkemuka yg menyediakan perkhidmatan WIMAX. POTONG! haha.
bkn nk promote k, bg aku sume internet broadband ke streamyx ke same je. ikut tempat la. kalo lembab tu xleh nk watpe. tp yg penting bg aku kt situ, healthy enviroment.
tu yg penting..mmg aku suka la g keje xyh nk pakai kemeja, suar slack dan tie. haha.
rambut pon bleh pjg2. tp agk2 la..kalo da gondrong machareppa mesti dia suh potong. potong lagi. haha.
keje plak bahagian technical..benda2 yg perlu aku menggodek2 hardware dan software..dan sudah tentu ianya berkaitan la jugak dgn diploma yg aku ade nih.
tu sebab aku suka. Alhamdulillah. dengan izin allah, doa mak bpk aku, sampai jugak rezeki aku kali ni. sgt2 bersyukur. tp bersyukur aje x cukup kan..anep, sendiri mau ingat k.




My New Enviroment!

So..It's Weekend!

Yellow, yellow..yaa..hari ni aku cuti!
emm..memandangkan i'm always bz la nowadays kan (cewah)..
so probably i'm gonna post something only on weekend.

Macam mane aku bleh jebak tulis blog..?
Haha..ni semua tibe2 je. aku bace blog mber2 sendri yg aku x sangke da jadi blogger..
contohnye, rizan, epi, nik hanif, zam..ZAM GILE RARE! aha
neway, aku x kesah pon. dulu aku cm x gemar nk tulis blog sbb mcm ramai yg asyik tulis pasal rutin harian..mcm2 dia cite..kadang2 ade yg aku bace da mcm kehidupan artis plak. haha. aku admit la sesetengah nye mmg menarik. haha.
tp x semestinye nk kene cite psl benda2 tu kn..then aku terpikir la nk share something ngan mber2 aku yg rajin berblog, atau ngan sape2 yg terlintas nk usha2 blog aku ni.
benda2 yg aku nk share maybe la tentang hal2 sekeliling ataupon interest aku je.
maybe it's not gonna be something yg detail, tp cukup utk org memahami aku..kot la. hehe.