About

Pages

Nov 3, 2010

Entri Jiwang. Padan Muka Korang..Kahkahkah!

Gua da lama x cuti..then tanggal 2 Nov lalu telah gua gunakan sebaiknya dengan menyambar Annual Leave gua yg masih banyak bakinya untuk bersama yg tersayang. hehehe. Kami sebenarnya da lama nak rancang makan best2. Memandangkan dua2 sebok, gua keje weekdays, weekend sebok dengan gig, gelpren gua plak weekdays ade kelas dan weekend kerja part time d KLCC..langsung xde masa nak berdating dengan bersungguh2. Nasib baik AL lulus, dan rancangan kami untuk makan kaw2 berjaya. Destinasi melampaui bajet kami ialah T.G.I Jumaat di Pavillion. Nokharooommm!!

Honestly, aku 1st time makan situ. Sebab aku ni bkn la pandai sangat bab2 makan ni. Makanan aku paling hebat hanyalah Mekdi, Kepsi atau Pizza. Sekali sekala ade la Sikret Resipi. Makanan ruji plak, Nasik Koboi (Nasik Putih + Telur Dadar), atau kadang2 ayam goreng standard dan juga ikan masin pekasam. Itu da cukup menggiurkan aku. Haha! Nak ckp aku tipu la tu x penah makan mahal? kepala jimbit anda. Serius 1st time ni! Maklum lah saya budak kampung. Mana pandai makan2 ape benda tu..tp gua belasah je la. Bukan hari2 pon! hahah!


Makanan 1st yg sampai. Appetizer namanye. Harommm, tgk pon da kenyang!

Gelojoh! wakakaka!

Sampai plak yg ni. Apebende ntah..salad2 gitu la namanya.

Ni bukan saje2 duduk diam amek gambo..ni namanya da bunting!

Sedap..tapi..tapi.....

Ni sampai lagi! Main course! kepala hotak diorg la aku da kenyang makan appetizer je kot!

Udah! Bungkus dan bawak balik! Sambung makan kat umh. Meletop da ni!

I Love U Baby, nnt kite g makan mahal mengarut lagi..tp makan appetizer je, pastu balik ok!

 Itu lah kisahnye. Lepas makan, g jejalan plak. Malas nak oplod gmbr tgh berjalan. Sbb malas nak edit. Bukan korang nk tgk pon. Haha.

Ok thanks bai!

12 comments:

ckindollah said...

bahahahahahhaa...
byk gile makanan.. kalu aku pon xabes...
aku xpenah makan TGI sbb tau mahaii..

dh lame tggu ko update blog, xkesah pon entry jiwang.. =DDD

ANXP said...

hahaha! aku bz le ikin. from time to time aku try gak update. hehe! mahal bodooooooooo...demam terus aku!

"KING" said...
This comment has been removed by the author.
"KING" said...

Kat TGI ni kebanyakan menu dicampur arekkkkkkkk....walaupun ade menu yg dia x campur arekk tp hati2 ye...sebab bekas masakan tidak diasingkan..

-maklumat dari org dalam-

kc qasedah said...

tak kisah la nasik koboi. baru southern,ye dak? hahah

ANXP said...

kamil - ade nampak menu yg jack d, jack d tu. so x amek. mcm aku ckp b4. yakin sudah. kalo was2 confirm haram. anyway thanks for the info.

kc - nasik koboi all time fav dowh! aku kt wangsa maju suka makan yg kt bwh lrt tu. kedai kuning. kene plak ikan masin. perghhhhh!!

kc qasedah said...

derrrrr,gua teringat aaaa zaman belajar n hostel kat situ. oh zeti manis n brj ;P

ANXP said...

zetimanis! hahaha!

Buyoq said...

hahaha last2 penyudahnya ko kasi aku aritu kn ? wakaka.
erm btw,jack d x semestinya arak weih..
just org ramai kenal jack daniel psl arak..jack daniel ni sejenis brand gak.brand mcm kimball,maggi apa semua tu..
jack daniel ada gak mengeluarkan sos cili,sos tomato dan lain2..
kena tgk dlu la content dia. :D

ANXP said...

ye la bodo. byk kot! cibai. hahah.

tu la aku cakap. YAKIN BOLEH. kalo sah haram, jgn la ko YAKIN BOLEH jugak. bangang la tu namanya. hahaha!

Buyoq said...

wakaka
btoi2.tp jgn plak ang beli sauce brand heineiken nnt
hahaha

zawani said...

mak aih.. makan,banyak gila order do.
tapi sedapnyaa... nyum nyum~