About

Pages

Aug 4, 2010

Tendangan Tendangan

Bekerja keras. Hujung bulan gaji. Sudah semestinya aku inginkan sesuatu sebagai balasan utk diri sendiri yg penat bekerja. Hasil titik peluh kita, kita gunakan utk memanjakan diri. Bg golongan2 seperti aku ni, siapa lagi yg sudi memanjakan selain diri sendri. Setiap bulan pastinye aku ada target utk diri sendiri. Pada mulanya ingin menyambar sebijik henpon masa kini. Namun niat itu terpaksa ditangguh. Dan sebagai pengganti, nasib baik lah gadisku telah menghadiahkan sebijik henpon sempena ulang tahun ikatan kami yg pertama. Oleh itu, boleh la di postpon prosses membeli henpon masa kini idaman aku dilain masa. Bagi mengisi kekosongan tersebut, aku telah menyambar seketul kasut. Kasut merupakan obsesi aku. Banyak survey telah dibuat, setelah diteliti dari segi bajet dan segala aspek rohani dan jasmani, aku pon menyambar seketul kasut yg sebenarnye sudah lama dalam pemerhatian. Walaubagaimanapun nafsu aku belom berakhir..aku akan terus memburu kasut2 sebagai koleksi peribadi aku. Aku pon mahu jadi seperti wanita contohnya seperti gadisku yg gila handbag. Kasut yang baru ku beli ini membuatkan aku tersenyum melihat kasut2 ku yg terdahulu. Mari kita flashback..hehe..

Vans


This one da lama. Walaupon Vans, tp beli kt Sungei Wang. so paham2 je lah. Haha. Aku da x pakai sgt kasut ni coz bile aku pakai, kaki aku senang melecet. Dalam dia keras sangat..maybe sbb x ori. Anyway aku suka design dia. Klasik.

Converse All Star
Haa..yang ni kasut wajib aku. Sbb apa wajib? Sbb aku akan pakai smpi kasut ni da xleh pakai. Bile da xleh pakai, aku akan beli kasut ni lagi. Sbb ni kasut yg bleh digayakan dgn mudah dari dulu smpi skrg. Eventho kasut ni da barai, koyak sana koyak sni..still nampak kool bile pakai. eheh. Yang ni my gf yg belikan. Yg aku beli utk dri sndri dari dlu smpi skrg aku da x ingat bape pasang dah. hehe.


Adidas Staind Smith

Ni special sket. Aku x beli pon. Kasut ni aku dapat sebagai balasan aku membantu seorang rakan. Gf kawan aku mse skolah, Ibnu, mintak aku jadi model kasut for her final project/assignment cmtu lah. Projek dia buat design kasut. Dan aku lah model utk menggayakan kasut tersebut. Tu pasal ada nickname aku kt kasut tu. Aku penah pakai kasut ni time perform walaupon kasut ni urban. haha.

Adidas Torsion

Yang ni plak aku dapat melalui org dalam Adidas hoho. Kasut ni sbnrnye kasut sample je. Macam prototype la sblum kuar kt pasaran. Aku dapat beli dengan harga yg amat murah. Memang berbaloi la. Hoho. Kasut ni futuristik gayanya. Kalo aku pakai balik kampung mmg orang kampung aku x bape paham dan menganggap aku mengalami kejutan kultur. Tp, bkn mamat2 rock dlu2 suka pakai kasut style gini ke? Ape yg pelik nye ek? Blom aku pakai kasut2 berkilat shuffle tu lagi. ahah.

Reebok Smoove

Kasut ni aku suka gile design dia. Walaupon x bape nak rare sbb ramai gak pakai, aku tetap suka. Reebok lak tu. ehhe. Dan nasib aku skali lagi baik sbb dapat beli kasut ni tgh sale. ade diskaun 20% x silap aku. Memang angkut terus. Puas ati!

Vans Half-Cab

Pasal vans ni aku da cite da. Pada yg follow blog aku, maybe ade terbaca entry psl kasut ni. Merupakan kasut substitued Globe Superfly Snake yang aku terpaksa lepas kan ketika itu. Oleh itu, kene bijak berfikir ketika membeli belah. ewah!

Globe Destroyer

The latest one! yeah. Kasut ni da lame da ade d pasaran. Boleh kate seiring gak la time aku target Superfly Snake tu. Bile aku da cukup sen nk beli Superfly Snake tu, boleh pla ABIS!!! terus xde mood nk cari pengganti. Selang beberapa bulan. Tgk2 yg ni ade sale. Sambar je lah alang2 nk raya ni kn. Murah lak tu..daripada abis mcm tu je, daripada aku kempunan nak sarung kasut bru blasah je!


Aku asyk petik nama Superfly Snake tu je...last-last x dapat pon. Xpe2..Next target, Reebok Pump. Harga mmg mahal nak mampus. Tengok la cmne nnt. aku berani ke x berani. haha.

8 comments:

ckindollah said...

banyak kasut hang...
cm pompuan plak =p

ANXP said...

hahaha. laki pon ade yg x betol gak!

kc nur qasedah said...

jeles jeles haha

Buyoq said...

staind ke stan smith syg ?

ANXP said...

aku pon xtau. aku search dia tulis staind smith. haha.

parejazz said...

yang atas skali yg vans tuh gler babik classic.. haha.. kalo ade gig kat skizo ramai pakai.. haha.. tapi ko punye mmg knal la.. as.. as.. asssaaamMM!! haha..

parejazz said...

nak tambah.. hehe.. gf aku mase blaja kat "sana" dlu akibat byk sangat MARA bagi dia duit.. dia berjaya kumpul lbh 40 pasang kasut.. damn!! ade dua kotak bawak balik mesia.. skang, berabuk dah dalam umah!! haha..
*sebnanye aku jeles*

ANXP said...

sbnrnye joe aku pon jeles. babi banyak kasut dia hoi!!!!!