About

Pages

Apr 11, 2010

300 of Percy Jackson Clash with the Titans

Bosan2 semalam, aku keluar dengan si zoo york. lepas tu si zoo york balik, aku singgah KLCC. jumpe gadisku kejap. gadisku kerja..smbil tggu dia abis kerja, aku di suruhnye tgk movie utk mngelakkan kebosanan tahap dewa. maka, pergilah aku membeli tiket. 1st time tgk movie sorang2. kejadahhhhh..

seb baik cerita yg aku teringin nk tgk ada. Clash of the Titans.
Ni nk review nih! cite ni aku pening. Macam campuran 300 ngan Percy Jackson and the Lightning Thief. Pasal ape? ni pandangan aku je lah k, cite2 mitos greek ni mmg aku x follow. tp aku rse cite ni mmg clash gila babi ngan Percy Jackson. aku tgk Percy Jackson dlu sblum ni..dlm Percy Jackson, seorang demi-god, nama Perseus adalah anak kepada dewa laut, Poseidon. Tp, apekejadah dlm Clash of the Titans, Perseus ni jadi anak Zeus plak? bkn anak Zeus si Hercules ke? pundek btol lah..pastu dlm CotT ni si Zeus kaki pompuan sial. ada ke x puas ati ngan raja yg memberontak marahkan Zeus dia bleh turun ke bumi and romen ngan bini raja yg melawan dia tu. bodo sial. mesti org2 greek marah ngan produser pilem nih. main2 plak.

pastu ade la beberapa scene yg mmg lebih kurang ngan cite Percy Jackson. Scene macam lawan Medusa, scene nk g underworld(neraka kononnya) naik tongkang. and scene bunuh Kraken pakai kepala Medusa (mata Medusa tu curse anything jd batu, alah mcm la korang xtau) same ngan scene Percy pakai kepala Medusa bunuh Hydra (Naga byk kepala). Ape yg sama ngan 300? x byk sgt yg sama ngan 300. just zaman dlm CotT sama ngan geng2 Sparta, iaitu zaman2 org pakai baju besi. compare tu Percy Jackson yg lebih urban mcm zaman2 skrg. then kalo tgk 300, sblum Leonidas tu g perang, dia g jumpe ape 3 org muka cacat tu. nk mintak prophecy ke ape ntah. lebih kurang la..and benda ni pon sama sblum si Perseus ni nk g berperang ngan si Kraken.

Aku bkn tulis sinopsis, so maybe ade yg xpaham. korang kene tgk cite2 ni, 300, Percy Jackson, pastu bru tgk Clash of the Titans ni. Cite dia x lah membuatkan aku brkata "WOOOWWWWW!" mcm aku tgk transformers 1 & 2. tp ok lah. just better korang download la dr tgk kt cinema. Cite dia ok. tp keliru. and plot dia cm x best sgt. dr segi pelakon2 dia mmg ok la. ade humor2 sket. just jalan cite je x berapa nak menjadi bg aku. ahha.

da kenapa tbe2 aku nk review pasal movie pilem nih? suke ati lah, blog aku. lg pon aku xde bende nk type. hehehe.


TAMBAH

DAPAT INI

p/s : Serius aku pening sket pasal mitos greek ni. kalo org greek tgk mungkin bleh terpesong akidah mereka. wakakakkakaka!!

7 comments:

CKINdollah said...

aku dh start suke epik story =)
nice kan Clash of da titans..
jgn g caye sudah =D

ANXP said...

nice tu mmg nice. tp aku x puas ati apsl dlm percy jackson perseus tu ank poseidon tp dlm clash of the titans tbe2 jd anak zeus? cite len2 x kesah la. masalah nye mitos lain2 ke? haha. x puasa ati btol aku.

wawabescoot said...

wuweuu
best nye ke??

zawani said...

boring do citer ni sbenarnya.. harapkan si perseus tu je hot.. aauww tatahan.. hahah

kalau ku tau baik tgk semerah cinta stiletto.. ada abg farid kamsss.. OMAIGOD.. cumills.. hahahahah

"KING" said...

aku ckp menarik citer nih mngkn sbb aku x pernah tgk citer Percy Jackson tuh....tapi pasal 300 tu aku rasa betul ape tg ko ckp...ko ade citer Percy Jackson tuh...bak mai aku nak layan...hehehhehehe

ANXP said...

aku xde. aku pon tgk kt tgv. cube ko cr link download. ade tu. haha.

. said...

hahahha...bgi aku citer neh dah lari dari mitos...maybe depa dah xdak modal kot...kui3