About

Pages

May 22, 2010

2010 Album Review (Jan-Jun)

Hah. Pe cite? sehat? kehkehkeh! Orite kali ni gua nk cuba review beberapa band yg release new stuff dlm bln Jan-Jun for 2010 ni.Untuk makluman, ni hanyalah review dr aku yg semestinya BUKAN PROFESSIONAL. So jgn cepat melatah ye. Dan semestinya hanyalah pendapat aku, insan hina yg melata di bumi. Enjoi.

The Bled - Heat Fetish

   1. Devolver
   2. Mouthbreather
   3. Running Through Walls
   4. Smoke Breaks
   5. Need New Conspirators
   6. Shouting Fire in a Crowded Room
   7. Needs
   8. Meet Me in the Bone Orchard

   9. Crowbait
  10. When Exiting Your Vehicle
  11. Night Errors
  12. Crawling Home



 Rambut kembang dia mmg slalu aku ingt. Aggresive. Album ni membuktikan the bled masih berbisa. Lame da aku melayan band ni. Riffing mengancam, struktur lagu dan guitar arrangement dah di-improve-kan dr album mereka sblum ni, Silent Treatment. Mungkin tiada breakdown meletop seperti band2 masa kini, namun the Bled sentiasa mendapat tempat d hati ku waisehh!!

Track fav; 1, 4 dan 9.

Bleed From Within - Empire
 

   1.  This Is Our Legacy
   2. The Novelist
   3. Last Of Our Kind
   4. The Weaker One
   5. Emperor
   6. Dishonour
   7. Vanity
   8. The Healing
   9. Empress
  10. Welcome To My World
  11. Legion





2nd album diorg. Terbaik! mmg berbaloi la utk d dgr. 1st album diorg Humanity pon da ckup terbaik bg aku dan ternyata Empire tidak mngecewakan aku. Kennedy sudah mula menerapkan "scream kering" dlm teknik nyanyian nye. Masih mngekalkan konsep melodic deathcore. Hopefully diorg stick dgn genre ni dan berharap diorg trus mnghasilkan album2 yg berkualiti. umph!

Track fav; 2, 8 dan 10.

 Angels & Airwaves - LOVE


   1. Et Ducit Mundum Per Luce
   2. The Flight of Apollo
   3. Young London
   4. Shove
   5. Epic Holiday
   6. Hallucinations
   7. The Moon-Atomic (...Fragments and Fictions)
   8. Clever Love
   9. Soul Survivor (...2012)

  10. Letters to God, Part II
  11. Some Origins of Fire



Ade sesuatu yg ingin disampaikan oleh Tom DeLonge. Idol aku ni mse kecik2 dlu haha. Tajuk album tu walaupon biasa kite dgr, tp besar penyampaiannya. Album ni gak telah di adaptasi(lebih kurang la) menjadi movie yg bakal ditayangkan di musim summer. eceh. aku xtau smpi malaysia ke x. mcm x je. haih. Track2 dlm ni cm biasa la, konsep diorg en en en..mmg membawa harapan dan seolah2 aku berada di ruang outerspace yg luas ketika mendengarnye. haha. Terbaik dr Angels & Airwaves.

Track fav; 2,7 and 10

Coheed and Cambria - Year of the Black Rainbow
 


    1. One
    2. The Broken
    3. Guns of Summer
    4. Here We Are Juggernaut

    5. Far
    6. This Shattered Symphony
    7. World of Lines
    8. Made Out of Nothing (All That I Am)
    9. Pearl of the Stars

    10. In the Flame of Error
    11. When Skeletons Live
    12. The Black Rainbow



Band favorite! haha. Cm biasa la band ni..mmg cerita kesinambungan novel graphic mereka; The Amory Wars! Konsep masih sama tp detik pertama aku play track number 1 tu trus aku dpt tangkap satu feel yg fresh. xtau la korang mcm mana. kalo korang suka dan follow band ni, mmg berbaloi baloi! EPIC!

Track fav; 2, 4 dan 5.

From First To Last - Throne To The Wolves
   1. Cashing Out
   2. Chyeaa
   3. Elvis Said Ambition is a Dream with a V8 Engine
   4. G.R.I.T.S.
   5. Going Lohan
   6. I'll Inoculate the World with the Virus of My Disillusionment
   7. You Me and the Significant Others
   8. The He Man Woman Haters Club
   9. M.O.
  10. The Soft War
  11. Now That You're Gone



Fourth studio album dr FFTL. Mmg bagi aku terbaik la. Maybe ramai yg tak perasan FFTL msih mngekalkan konsep yg sama. Namun Matt Good bijak menambah resepi dlm setiap rilisan FFTL terutamanya setelah pemergian Sonny, kemudian nya Travis. Mmg aku dgr album yg ni teringat zaman2 Aesthetic haha. Jgn malu2 dgr FFTL, xde emo2 kerat tgn da mcm zaman2 gothic BB. haha.

Track fav; 1, 5 dan 6.

Mostly semua lgu dlm album2 yg aku review ni aku suka. Sebab kebiasaan nye aku jarang play lgu lain2. Kalo aku nk dgr satu2 band tu, aku akan dgr the whole album. Tu style aku. Macam dgr kaset la. mne bleh shuffle. haha. Hopefully anda terhibur dengan review aku yg x seberapa ni. Thanx.

3 comments:

kc nur qasedah said...

coheed abd cambria terbaik. layan mase form 4 dulu :)

ANXP said...

aku dr dlu smpi skrg mmg rse diorg ni mmg terbaik! haha.

kc nur qasedah said...

yeah :D